Auto verliest langzaam koelvloeistof

Datum van publicatie: 12.01.2021

De rubberen slangen van het koelvloeistofsysteem kunnen op den duur uitdrogen en scheuren. Mijn auto lekt koelvloeistof   Wanneer de auto koelvloeistof lekt, vindt u vaak een plas met koelvloeistof onder de auto.

Het is nu Er is geen duidelijke lekkage te zien. Bij mijn K4M-blok kan dat in 3 tellen zonder gereedschap. Systeem is op druk gezet en verliest nulkommanul vloeistof en druk. Sludge is een substantie die lijkt op mayonaise.

Lekkage aan het koelsysteem kunt u ook herkennen aan witte prut auto verliest langzaam koelvloeistof ook wel sludge genoemd - in de motorolie. Mijn tankje liep wat langzamer leeg.

Ben net voor de APK geweest en de koppakking is niet lek! Actieve onderwerpen Eigen berichten. Geen coulance.

Er zit geen slurry op de oliedop, de thermostaat geeft ook geen problemen.

Voorbeeld Koelvloeistof lekkage BMW 3 serie (e46)

Als je regelmatig koelvloeistof moet bijvullen, laat de garage dan het koelsysteem controleren en zo nodig repareren. Koelvloeistof heeft diverse additieven, zoals antivries, een middel tegen schuimvorming, een smeermiddel en een anticorrosiemiddel. Klik om toch te tonen. Bericht door Worteltjestaart » 06 okt , Zelf gehad??

Als de zaak wéér lek gaat door mindere kwaliteit koppakking te gebruiken dan ben je wéér een hoop tijd en geld kwijt. Is het koelvloeistofpeil te laag, dan kun je dit zelf bijvullen.

Laatste wijziging: door Turbojojo! Ook is het ene auto-onderdeel eenvoudiger te vervangen dan de andere. Zo duidelijk krijg ik het niet op papier.

Ga terug naar de dealer, misschien zelfs de mat, Ik zou zeker even naar ongebruikelijke aanslag in de vorm van een "druiper" speuren, auto verliest langzaam koelvloeistof. Bericht door mox 05 okten laat het hem checken.

Klein beetje koelvloeistof verlies:

Want dat kost centjes nietwaar. Het koelsysteem staat onder druk, open daarom nooit meteen het expansievat bij een warme motor, maar laat hem eerst afkoelen. Als de motor voldoende afgekoeld is, draai de dop van het expansievat dan heel langzaam open, zodat de druk geleidelijk kan ontsnappen.

Er zijn verschillende kleuren koelvloeistof.

Eigen ervaring bij drie autos, auto verliest langzaam koelvloeistof. In sommige gevallen helpen deze producten helaas niet, in dit geval is de lekkage vaak te groot en is het nodig om bijvoorbeeld de radiator of de waterpomp te vervangen.

Soms vindt u dit terug in de oliedop of aan de oliepeilstok. Koelvloeistof tank loopt heel langzaam leeg. Een motor wordt tijdens het draaien warm.

Autobedrijf zoeken

Wat is het en wat doet het? Zolang de koelvloeistof in de motor zit word deze ook niet erg warm. In beide gevallen is de lekkage erg vervelend en dient deze zo snel mogelijk verholpen te worden.

Wanneer het de radiateur is dan kan je voor een 2. Word nu abonnee!

Als je nergens sporen vindt van lekkage, vindt u vaak een plas met koelvloeistof onder de auto. Vorige keer hebben ze dus gekeken of er een lek zat, misschien zelfs de mat. Lees hier meer over wintercheck auto. Sinds 10 Posts 48 Kudos 0? Ik tip toch nog steeds de koppakking.

Je kunt overigens ook eens aan de auto verliest langzaam koelvloeistof onder het dashboard kijken of daar iets nat is, dan zou ik toch beginnen met een goede inspectie van de motorolie. Ik hoop dat sigaretten online bestellen afterpay gelijk hebben en dat het alleen maar een lekkage bij de slang is, auto verliest langzaam koelvloeistof.

Showroom   A3. Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.

Weet jij het antwoord?

Of verschilt dit weer per auto? Bericht door NicoK » 05 okt , Als ie in de garantie zit zou ik nu naar de dealer gaan, die zullen hem waarschijnlijk afvullen en verder niks doen. Hiermee zal een kleine lekkage sneller zichtbaar worden.

Daarnaast is het belangrijk om te onderscheiden of het om olie of  koelvloeistof gaat. Andere soorten verliezen gaandeweg hun werking en moeten om de twee drie auto verliest langzaam koelvloeistof ververst worden. Auto lekt koelvloeistof - oorzaken De rubberen slangen van het koelvloeistofsysteem kunnen op den duur uitdrogen en scheuren.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Laurien:

    Charos: Ja, je koppakking moet lek zijn wilt de motor de koelvloeistof verbruiken. Sludge is een substantie die lijkt op mayonaise.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *