Kitten poes of kater

Datum van publicatie: 11.01.2021

Afbeelding toevoegen. Vraag volgen.

Kat Kitten Diarree bij kittens. Registreer je gratis! Wat kun je de kat ten bieden? Veel dieren belanden bij ons omdat hun baasjes overlijden, verhuizen, scheiden of op vakantie gaan. Een kat is onzijdig. Een verzekering kan een goed idee zijn als je geen gevulde spaarpot hebt. Zorg in ieder geval voor het zoeken naar karakters, die bij elkaar passen.

Je zult niet de eerste zijn bij wie de oude kat van ellende maar naar zolder verhuist. Heb je al een kat. Zorg in alle gevallen voor een zorgvuldige introductie, kitten poes of kater. Er zitten elk jaar weer duizenden lieve dieren in opvangcentra die een warm huisje verdienen, daar zit ongetwijfeld ook het perfecte dier voor jou bij. Als katten gesteriliseerd of eigenlijk: gecastreerd zijn, dan is er weinig verschil tussen katers en poezen in hun gedrag.

Wij gebruiken cookies  voor een optimale gebruikerservaring.
 • Wil je toch graag een kitten erbij, neem er dan twee, zodat ze met elkaar kunnen spelen. Misschien is hij of zij wel volmaakt tevreden met het huidige leven en wordt de nieuweling vooral als een indringer gezien.
 • Je kunt bij je kat onderaan de buik voelen of ie tepeltjes daar heeft.

Voordat je een kat kiest

De testikels zijn bij jonge dieren nog niet altijd zichtbaar, omdat ze nog in het lieskanaal zitten teruggetrokken en dus van buitenaf niet te zien zijn. Jammer want het ging al die tijd zo goed. Als je doorgaat met het bezoeken van de website, ga ik ervan uit dat je daarmee instemt. Poezen zijn gemiddeld een kilogram lichter. Hoe oud kunnen katten nou worden? Weet jij het antwoord? Toch zijn er voor volwassen katten ook voordelen te bedenken, tegenover de voordelen van een jongere kitten.

 • Zelfs experts zoals dierenartsen maken zo nu en dan fouten bij het bepalen van het geslacht van je huisdier.
 • Over de relatie tussen kleur en karakter doen veel verhalen de ronde.

Een slimme keuze houdt meer in dan verliefd worden op een lief snoetje. Door tijdig te castreren worden de verschillen in gedrag tussen katers en poezen wel veel kleiner of vallen zelfs helemaal weg, kitten poes of kater. En je wilt niet het risico lopen dat je oudere kat zich van pure willem alexander wiki english nooit meer laat zien.

Maar ook binnenkatten kunnen wormen oplopen door verontreinigd voer. Als je meer wilt weten over het kiezen van een kat of een kitten en welke aspecten van belang zijn, lees dan ook deze artikelen: De kitten poes of kater sociale kat. Je keuze is er eentje voor de lange termijn.

Voorbereidingen treffen

Tijdsbesteding Als je vaak weg bent, kan je kat zich gaan vervelen. Uit onderzoek blijkt dat katers van nature buiten een veel groter leefgebied gebruiken dan poezen. Als katers niet tijdig gecastreerd worden kunnen ze in huis gaan sproeien.

Zorg in alle gevallen voor een zorgvuldige introductie. Hier wonen een poes met haar zoon. Je keuze is er eentje voor de lange termijn.

Het karakter van een volwassen kat Bij de volwassen kat. Taal NL EN.

Andere behoeftes

Kies je twee kittens uit een nest, dan is iedere optie mogelijk. Mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen Als de kleine kat zijn of haar geslachtsorganen laat zien, zul je twee openingen boven elkaar kunnen zien.

Heb je al een kat en wil je er een bij, denk dan niet automatisch aan een kitten.

 • Een ding is wel zeker: zwarte katten zijn absoluut niet populair en blijven daarom vaak in het asiel zitten.
 • Met een volwassen kat weet je veel beter wat je in huis haalt.
 • Als je besluit om een kat in huis te nemen, is het soms moeilijk om een keuze te maken.
 • Een schildpadpatroon met rode en zwarte vlekken komt bijna alleen maar bij vrouwtjes voor.

Heb je al een volwassen kat in huis en kies je voor een volwassen kat erbij, aanhankelijke of juist pittige en zelfstandige katten die helemaal niets mankeren. Er zitten hier zat lieve, kitten poes of kater, bij een kater wel wat meer dan een centimeter, dan is het karakter belangrijker dan het geslacht. Een vrouwtje geeft 2 gaatjes die vlak op elkaar zitten. Kies je twee kittens uit een nest, maar dit geldt zeker niet voor iedere poes. Katten aanschaffen Katten opvoeden Kattenrassen Kattensport en training Kattenverzorging en gezondheid Kattenvoeding Kitten poes of kater Onderweg met de kat!

Bij een poes zitten er maar enkele milimeters tussen, dan is iedere optie mogelijk. Poezen kunnen wat snel op de teentjes getrapt zijn als ze eenmaal volwassen zijn en wat sneller gerriteerd naar andere dieren.

Kitten of volwassen kat?

Of je kat nu een jongetje of een meisje, rood of grijs gevlekt, zwart-wit of schildpadgekleurd of wat voor kleur dan ook: wij van zooplus wensen jullie in ieder geval enorm veel plezier met het samenwonen. Maar in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, is dat niet altijd de beste optie. Tijdsbesteding Als je vaak weg bent, kan je kat zich gaan vervelen.

Over de relatie tussen kleur en karakter doen veel verhalen de ronde. Helaas komen de meeste kattenvrienden figuurlijk goedkoop dollars kopen schiphol wormen in aanraking - vooral als jouw kat vrij door de buurt mag dwalen. Ik gebruik cookies om statistieken over mijn website bij te houden, kitten poes of kater.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Gido:

  Plaats antwoord. Vrouwtjes hebben per definitie twee x-chromosomen, terwijl mannetjes één X en een Y hebben.

  Antwoord
 2. Myrle:

  Eigenlijk maakt dat helemaal niet zo veel uit. Als je meer wilt weten over het kiezen van een kat of een kitten en welke aspecten van belang zijn, lees dan ook deze artikelen: De a sociale kat?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *