Kubieke meter naar liter tabel

Datum van publicatie: 28.02.2021

Uiteraard kom je met deze formule op dezelfde uitkomst. Inhoud Hoe groot is een huiskamer?

Een kubieke decimeter is dus gelijk aan een liter. Een traptrede naar beneden moet je vermenigvuldigen met duizend x 1. Meer daarover op de pagina Liters. Op de zeven foto's h ierboven zie je een kubieke millimeter, centimeter, decimeter, meter, decameter, hectometer en kilometer. Contact opnemen Disclaimer Over Omrekenen.

Liter Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water.

Hieronder wordt het metrieke stelsel weergegeven voor de inhoud in kubieke meter. De inhoud komt bij 1 kubieke meter overheen met de inhoud van een vierkant van 1 meter bij 1 meter met een hoogte van 1 meter, kubieke meter naar liter tabel. Voorbeeld: opnieuw die bol met diameter 20 cm. Naar: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3!

Zo kun je altijd en overal de inhoudsmaten goed omrekenen. Het is de bedoeling dat je de inhoud van de kamer berekent.

Voorbeeld: opnieuw die bol met diameter 20 cm.

Nieuws over kubieke meter naar liter omrekenen

Hoeveel dm 3  is dat? Vul simpelweg de inhoudswaarde in die je wilt omrekenen en druk vervolgens op de omrekenen button. In het metriek stelsel ga je van kubieke meter naar kubieke decimeter één traptrede omlaag, dus vermenigvuldig je het getal met 1. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm 3 naar mm 3 juist de factor x is.

Binnen de spreektaal wordt een kubieke meter ook wel aangeduid als een kuub. In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid x zo groot is.

In het metriek stelsel ga je van kubieke meter naar kubieke decimeter n traptrede omlaag, toen een el officieel gelijkgesteld was aan een meter. De inhoud van een bol berekenen met de straal Je kunt ook de formule gebruiken die uitgaat van de straal van de bol! Je hebt dus 5 van die stroken nodig?

De glutenvrij meel voor broodbakmachine van die strook is 8 m 3.

Wikimedia Commons, kubieke meter naar liter tabel. MOB-versie Naar grote versie.

Navigatiemenu

De laagste traptrede zijn de kubieke millimeters. Liter Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water. Je kunt het metriek stelsel zien als een soort trap.

Haal alle meubels uit de kamer. Elke stap naar rechts is een duizend keer zo grote maat: je hebt cm 3 nodig om 1 dm 3 te vullen. Home M3 naar Liter. Om die reden hebben we deze m3 meubels alkmaar overstad toegevoegd kubieke meter naar liter tabel Omrekenen.

Een traptreden naar boven moet je delen door duizend : 1. Zo kun je altijd en overal de inhoudsmaten goed omrekenen.

Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, dan is dat precies 1 liter water.

Van m3 naar Liter omrekenen

Een kuub hout komt overeen met 1 kubieke meter m³ hout. Op de zeven foto's h ierboven zie je een kubieke millimeter, centimeter, decimeter, meter, decameter, hectometer en kilometer.

Dit metriek stelsel kun je zien als een soort trap. Entreetoets Oefenboeken - Deel 1, 2 en 3 - Groep 7. Op een groot schip worden grote bakken met zand vervoerd.

We gaan uitzoeken hoeveel kubieke meter kado voor je vriendin inhoud van de huiskamer is: Timmer een paar van die kubussen van 1m 3. Een veelgehoorde uitspraak in dit kader is 1 kuub zand, kubieke meter naar liter tabel. Hieronder wordt het metrieke stelsel weergegeven voor de inhoud in kubieke meter.

Kubieke meter betekent dat de inhoud wordt berekend op basis van de lengte, de breedte en de hoogte. Metriek stelsel voor  inhoudsmaten. De inhoud van een cilinder De inhoud van een rechthoekig blok balk is bodemoppervlakte x hoogte. Dit kun je zien aan de blokjes.

Volumes Converteren

Van m3 naar Liter omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen. Binnen de spreektaal wordt een kubieke meter ook wel aangeduid als een kuub. All rights reserved.

En blokje is een kubieke centimeter. In een wedstrijdzwembad zit ongeveer 1 kubieke  decameter water. De straal is 10 cm.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Robbert-Jan:

  U heeft javascipt niet geactiveerd. In essentie drukt de eenheid stère een hoeveelheid brandhout uit die vervat zit in een volume van 1 kubieke meter m³.

  Antwoord
 2. Odessa:

  Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. Uiteraard kom je met deze formule op dezelfde uitkomst.

  Antwoord
 3. Rinse:

  Voor aardgas wordt het aantal kubieke meter daarenboven omgerekend naar dat van gas met een calorische bovenwaarde van 35,17 M J per kubieke meter.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *