Verven na stucen

Datum van publicatie: 23.09.2020

Stucwerk drogen voor het schilderen Tips! Latexverf laten spuiten gaat geheel structuurloos en geven uw muren en plafonds een super strak eindresultaat.

Het is namelijk van belang dat je het vochtpercentage van het stukwerk op verschillende, strategische en bepalende plaatsen meet. Zitten er op de gestucte muur hardnekkige roetvlekken? De zuigende werking en de gladde ondergrond vragen om een speciale voorbehandeling om een vlekkerig resultaat en baanvorming te voorkomen. Hoe lang moet muurverf drogen?

Je betaalt niet alleen voor de verf, kwasten en andere verfmaterialen, vaak ben je ook geld kwijt aan het inhuren van een professionele schilder.

Het is echter niet voor iedereen duidelijk hoe dit nu precies zit, verven na stucen. Een aantal millimeter dieper kan de specie nog steeds vochtig zijn. Zo zorg je ervoor dat de loper niet verschuift. Uw wachtwoord is aangevraagd. Zo kun je je gestucte muur schilderen.

 • Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft stucwerk schilderen de prijzen, droogtijd en de voorbereiding om glad gestucte muren te goed sauzen.
 • Deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden.

U kunt ook voorstrijk op kleur bestellen, zodat u minder muurverf nodig heeft om de juiste kleur op uw muur te krijgen. Nadat er gestukadoord is zal het stucwerk eerst goed moeten drogen.

Artikelen 0 :. Met dit handige werkschema geven wij u alle informatie die u nodig heeft voor een perfect glad resultaat. Uiterlijk vertoon Door Arap John Tigchelaar.

 • Je gebruikt muurvuller voor gaten van ongeveer 1 cm, grote gatenvuller voor gaten dieper dan 1 cm en nadenvuller voor alleen de kleine haarscheuren in de gestucte muur.
 • Uit de rubrieken Snel verdiend. Roer de verf goed door.

Bewaar mijn contactgegevens We zullen uw persoonsgegevens verwerken om met u in contact te kunnen komen voor het leveren van de producten en diensten die u van ons gevraagd heeft? Komt er in een keer te veel kit uit de koker.

Plak ook kozijnhout af met afplaktape. Je kunt een pas gestuukte muur niet zomaar direct met muurverf behandelen? Dit vraagt om veel verven na stucen, maar daardoor ben je wel verzekerd van het beste resultaat.

Hoelang moet je wachten voordat je stucwerk kunt overschilderen?

Vraag dan alsnog aan de stukadoor om het sausklaar te maken, zo zijn de wanden goed schilderbaar en zal het effect mooier zijn. Dit veroorzaakt problemen met de hechting van uw muurverf. Geen probleem: dit kun je direct wegvegen met een vochtige doek. Stucwerk is dan ook prachtig om te zien en draagt bij aan een geweldige uitstraling van de woning.

Voor een glad resultaat kun je korrels op je muur wegschuren met schuurpapier korrel die je om een blokje hout vouwt. Zo voorkom je dat er tijdens het aanbrengen van de voorstrijk en de latexverf onnodige oneffenheden ontstaan.

Materialen in de originele verpakking kun je met de aankoopbon binnen dertig dagen retourneren. Ook de dikte en het soort stucwerk is erg afhankelijk van verven na stucen droging. Verfcalculator Histor UltraGlad, verven na stucen.

Gebruikt bij dit advies

Hoeveel dit is hangt geheel af van de soort verf en de gewenste kleuren die u kiest. Dit middel dringt door tot diep in de ondergrond. Voor een glad resultaat kun je korrels op je muur wegschuren met schuurpapier korrel die je om een blokje hout vouwt. Uit de rubrieken Snel verdiend.

Dit garanderen wij net zo overtuigend als het feit dat  on geduld wordt afgestraft….

Tip 2: Gebruik een kortharige vachtroller voor een superglad resultaat. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we exact wat nodig is. Hoe bewaar ik verfresten. Op het brede plamuurmes breng je een voorraadje vuller aan, verven na stucen, het smalle plamuurmes gebruik je voor het plamuurwerk.

Als u de nieuwe verflaag rechtstreeks aanbrengt op het stucwerk zonder dat u voorstrijkt dan zal de verven na stucen te hard inzuigen en strepen en banen veroorzaken? Maak zo in stroken het vlak vol. Stikstof, hoe lang nog.

Droogtijd stucwerk

Zit er al een oude, intacte muurverflaag op je muur? Modal title ×. Ben je benieuwd naar wat je kwijt bent aan schilderwerk, de prijzen per m2 en het btw percentages?

W il je een glad gestucte muur verven. Ook brengt het schilderen van het verven na stucen stucwerk een prijskaartje met zich mee. Het is echter niet voor iedereen duidelijk hoe dit nu precies zit.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Joek:

  Gebruikt bij dit advies.

  Antwoord
 2. Achmed:

  De prijs van stucwerk schilderen is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren.

  Antwoord
 3. Kester:

  Je betaalt niet alleen voor de verf, kwasten en andere verfmaterialen, vaak ben je ook geld kwijt aan het inhuren van een professionele schilder. Doop de roller of kwast in de verf en zorg altijd voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op je roller met behulp van de verfbak of verdeelrooster.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *