2 pillen vergeten in week 3

Datum van publicatie: 11.02.2021

Neem de vergeten pil in en neem je volgende pil op het normale tijdstip. Moet je binnen vier uur na het innemen van de pil overgeven of krijg je last van waterdunne diarree?

Print E-mail. Omdat de éénfasepil veruit de meest gebruikte vorm is van anticonceptie, is onderstaand advies gebaseerd op het gebruik van deze anticonceptiepil. Of ze hebben diarree gehad of overgegeven, waardoor de pil niet meer goed werkt. In de tweede week. Die geven géén informatie door aan sociale media of aan andere sites. Gebruik een condoom of stel seks uit totdat weer zeven pillen aaneengesloten zijn geslikt.

Dan kan de werking van de pil verminderd zijn.

Kies dan een voorbehoedmiddel waar je minder vaak aan hoeft te denken. Meer over Condoom, pil en meer? De koperspiraal beschermt het best tegen zwangerschap. Rechtstreeks bellen met een medewerker.

Je kunt dan kiezen tussen een uggs hoge leren laarzen of een koperspiraal als je zwangerschap wil voorkomen: Morning-afterpil Je kunt een morning-afterpil slikken.

Meer informatie over anticonceptie Meer informatie over voorbehoedmiddelen Meer informatie over voorbehoedmiddelen en veilig vrijen vind je op: seksualiteit. Optie 1: Neem de laatst vergeten pil alsnog in, strip afmaken en gelijk doorgaan met de volgende strip zodat je minimaal 7 dagen achter elkaar de pil slikt.

Afhankelijk van je leeftijd zijn hier kosten aan verbonden. Mogelijkheid 2: vervroegde stopweek Wil je de stopweek niet overslaan?

Aansluitend een nieuwe pilstrip starten. Afhankelijk van waar je je bevindt in de tijdlijn van je strip moet je volgende voorzorgen nemen:. De pil alsnog innemen en alvast aan de volgende strip beginnen.

 • Pil in week 2 vergeten Heb je de pil in week 2 vergeten? Het enige wat je dan kan doen is: Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt.
 • Lees hieronder verder.

Heb je waterdunne diarree, korter stoppen. Dit maakt de pil nog iets betrouwbaarder. Pil vergeten. Start nadien met een nieuwe strip. Vragen over de pil! Samengevat: langer slikken, dan kan de pil niet goed worden opgenomen.

Pil met stopweek

Op reis naar een land met tijdsverschil Als je op reis gaat naar een land met een tijdsverschil moet je je pil op hetzelfde tijdstip als normaal nemen. Geen producten in je winkelmand. Koperspiraaltje Je kunt tot 5 dagen uur na onbeschermde seks een koperspiraal laten plaatsen om zwangerschap te voorkomen.

Pil De anticonceptiepil is een klein pilletje? Type zoekwoorden. Meer informatie over anticonceptie. Wanneer je anticonceptie gebruikt ben je beschermd tegen zwangerschap. Pil in week 2 vergeten Heb je de pil in week 2 vergeten. Pil met stopweek Wat doe je als je minder dan twaalf uur te laat bent met je pil.

Pil vergeten, wat nu?

Lees het antwoord. U wordt doorgelinkt naar leef. Als je voor de eerste keer de pil bij ons bestelt, hebben wij een doktersrecept of een "bewijs van eerdere levering op doktersvoorschrift" nodig apotheeketiket op verpakking. Ook het spiraal, de ring en andere middelen beschermen Mijn menstruatie blijft uit, wat nu?

Als er in de eerstvolgende stopweek geen bloeding plaatsvindt, kan het zijn dat je zwanger bent. Minder dan 12 uur geleden. Met die cookies werkt de website vlotter, zo onthouden we bijvoorbeeld in welke taal je de website bezoekt. Is de online apotheek die zich volledig focust op het veilig online bestellen van jouw vertrouwde merk anticonceptie en is daarmee net zo mail international card services bv als de apotheek bij jou om de hoek maar dan met alle gemakken van online, 2 pillen vergeten in week 3.

Je kunt dan kiezen tussen een morning-afterpil of een koperspiraal als je zwangerschap wil voorkomen: Morning-afterpil Je kunt een morning-afterpil slikken. Week 3 is de week waarin er in jouw menstruatiecyclus de eisprong plaatsvindt. Pil vergeten.

Pil vergeten?

Anticonceptie kiezen lastig? Het is aan jouzelf om te bepalen wat jij de prettigste manier vindt. Eén pil vergeten in te nemen: Nog niets aan de hand, neem de pil alsnog in. Ook in het geval van braken of diarree kan het zo zijn dat je aanvullende maatregelen moet nemen.

Dit was reden voor het Nederlands Huisartsen Genootschap om de standaard aan te passen. Kijk wat je kunt doen om er toch aan te denken? Je hoeft geen pilpauze van een hele week nemen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Jolisa:

  Een beetje diarree heeft meestal geen invloed op de werking van de pil. Wanneer bellen als je de pil vergeten bent?

  Antwoord
 2. Sabria:

  Hoe snel na onveilige seks slik je de morning-afterpil?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *