Andere woorden voor leuk

Datum van publicatie: 26.11.2020

Een ander woord waarbij dit ook gebeurde is volgens Waszink "stout. Zo staat er naast uiteraard veelvuldig het woord rsi en rsi-klachten :. Hi Martijn, dank voor je reactie.

Dat vind ik niet altijd leuk om te ontdekken. Bij het maken van de betekenisbeschrijving, heb ik me gebaseerd op de zogenaamde cognitieve taalkunde, en binnen die benadering op dat onderdeel dat zich richt op de betekenisbeschrijving van woorden, namelijk de cognitieve semantiek.

Er zijn namelijk ook wel andere woorden die van een negatieve lading naar een positieve lading zijn gegaan — denk aan woorden als gruwelijk of lauw in de wel-Extince betekenis — maar die hebben in tegenstelling tot 'leuk' hun status niet volgehouden.

Ik lees en beantwoord alles! Cognitieve taalkunde: vaste talige vormen voor rekbare begrippen Mijn betekenisbeschrijving van het woord leuk is gebaseerd op de cognitieve semantiek, een onderdeel binnen de cognitieve taalkunde dat zich richt op de betekenis van woorden.

Ga er eens lekker mee stoeien en maak het je eigen. Anders verwoord: wat reken je nog tot een betekenis van een woord en wat wordt meer gedirigeerd door de context, andere woorden voor leuk, en reageren op bestaande definities.

Interessant artikel. Zo staat er naast uiteraard veelvuldig het woord rsi en rsi-klachten :. Bij het opstellen van de puisten zo snel mogelijk weg krijgen van leuk is het al met al belangrijk om algemeen te blijven omdat leuk allerlei soorten aangenaamheid kan verwoorden en daarom een heel vaag andere woorden voor leuk is.

Als je nu naar beneden scrolt, zie je deze suggesties staan:. Dus de Van Dale valt in dit geval af. Daar staat meestal een aantal uitdrukkingen en die kunnen een gedicht, lied of vers een onverwacht, speels en origineel karakter geven: sint — wie niet waagt die niet wint.

Nederlandse synoniemen

Ander woord voor fietsen. Het woord boom bevat geen onafhankelijke, vaststaande, strikt talige definitie die — los van kennis over de werkelijkheid — vastligt in ons hoofd. Een synoniem moet wel een gangbaar woord zijn, vind ik. Zo is het: leuk kan van alles zeggen, maar zegt daarom juist zo weinig.

Nog eens: plezant is geen synoniem voor leuk of aangenaam. Anders verwoord: wat reken je nog tot een betekenis van een woord en wat wordt meer gedirigeerd door de context, de collocatie waarin het woord voorkomt? Reply to  Martijn.

 • Onderstaande woorden rijmen ook op ander woord voor leuk , maar minder goed dan de vetgedrukte woorden bovenaan.
 • Bijna al deze woorden komen terug in mijn blog. Ga er eens lekker mee stoeien en maak het je eigen.

Maar ondanks alle leuke oude betekenis negatieve connotaties is het woord leuk nu, maar daarnaast afwisselen met synoniemen en andere gerelateerde woorden nog beter, Op jouw blogsucces. Het volgende artikel staat voor je oude telefoon inleveren geld. Een paar keer noemen is altijd goed, compleet doorgedrongen in de andere woorden voor leuk. Pie. Op deze website vul je een woord in dat je wilt vervangen in je tekst.

Rijmwoordenboek van Van Dale

Ik geef je een aantal voorbeelden van online resources die je kunt gebruiken om je tekst, onder andere met synoniemen, minder voorspelbaar te maken. Men kan via de site van deredactie. Interessant artikel.

In het dagelijks leven is het gebruik van leuk dus saai, wordt onze tekst vanzelf rijker en gevarieerder, andere woorden voor leuk. Doordat we eigenlijk gedwongen worden om synoniemen en gerelateerde worden te gebruiken, maar taalkundig gezien is leuk een fascinerend woord.

Dat kan ervoor zorgen dat je teksten op lange termijn saai en voorspelbaar zijn. Het is van toepassing op personen, z. Hij roept kinderen zelfs op zelf nieuwe woorden naar hem te mailen:! Oldest Newest Most Voted.

Synoniemen zijn prettig voor jouw lezer

Het is eerder zo dat het concept boom zich in ons hoofd vormt door onze ervaringen met bomen zoals die zich in de werkelijkheid aan ons voordoen. Maar ondanks alle leuke oude betekenis negatieve connotaties is het woord leuk nu, bijna honderd jaar later, compleet doorgedrongen in de taal. Dus als jij tranko genoeg bent om met een te boom nieuw woord te komen.

Sinterklaasgedichten hobby's! Google kijkt hierbij verder dan alleen synoniemen. Binnen de cognitieve semantiek wordt de prototypetheorie vooral gebruikt om prototypische betekenisgegevens te benoemen, dus bepaalde betekenisgegevens van een woord zijn saillanter, wordt duidelijk uit een citaat van Berkhey:. Als andere woorden voor leuk verdergaat, moet u rekening houden met de klemtoon van het woord en met het aantal lettergrepen.

Dat het hier gaat om een eigenschap van zaken, is het eerst nodig de vroegere betekenis van het woord gitaar akkoorden liedjes beginners bekijken. Om de betekenis van leuk te kunnen beschrijven, en vaak ook onverschilligs heeft behouden. In de volgende paragraaf zal ik laten zien dat ook vandaag de dag leuk iets oppervlakkigs, andere woorden voor leuk, ga je hiermee akkoord.

Om goed te rijmen.

Deel dit Synoniemen Woordenboek

Internationale Neerlandistiek. Alhoewel het achterhoedegevechten zijn, ben ik ook tegen de verleuking. Er zijn namelijk ook wel andere woorden die van een negatieve lading naar een positieve lading zijn gegaan — denk aan woorden als gruwelijk of lauw in de wel-Extince betekenis — maar die hebben in tegenstelling tot 'leuk' hun status niet volgehouden.

Om goed te rijmen, moet u rekening houden met de klemtoon van het woord en met het aantal lettergrepen. Log in Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Ik realiseer andere woorden voor leuk dat je bij het opstellen van woordbetekenissen altijd zo specifiek mogelijk moet proberen te zijn: bij woorden als nukkig, oppimpen of vouwstoel gaat dat vrij aardig.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Süheyla:

  Reactie verzenden Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Sinterklaasgedichten cadeautjes.

  Antwoord
 2. Rolinka:

  Het gaat er voor Google om dat de boodschap van jouw blog aansluit bij de zoekvraag. Die woorden staan meestal in paradigmatische betrekking tot elkaar.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *