Bulten op hoofd die jeuken

Datum van publicatie: 28.02.2021

Er zijn nogal uiteenlopende oorzaken voor een jeukende hoofdhuid, je hebt dus niet zomaar de goede behandeling te pakken. Ook wordt de anti-roos shampoo van Zarqa getipt.

Hoofdschimmel komt vooral bij kinderen, na de puberteit is het een zeldzame aandoening. Een shampoobar kan een mooie duurzame oplossing zijn. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Meestal worden de haren op het hoofd uitgetrokken, maar vaak worden ook haren op andere plaatsen van het lichaam niet gespaard.

De letsels ontstaan typisch ter hoogte van het aangezicht bij kinderen.

Ik heb daar gelukkig geen last van. Voor gedetailleerde informatie kunt u doorklikken naar de speciale folders. Deze ontsteking gaat gepaard met roodheid, verlittekening en haaruitval. Toch stuur ik ze sindsdien met een lading preventieve luizenspray in hun haar naar school! Fietsenwinkels den haag ons.

De knobbels ontstaan op of onder het huidoppervlak of op het bot. Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Hij blijkt er ook in het groot te zijn, dat is dan ca.

Wat is de oorzaak van een jeukende hoofdhuid ?

Voer je naam in. De meest voorkomende oorzaken van hoofdhuidaantasting zijn eczeem en psoriasis. Hoofdluizen De meest bekende infectie van de behaarde hoofd is waarschijnlijk de hoofdluis. Bij heel acute reacties is de hoofdhuid vooral nattend en pijnlijk. Vaak zijn het nattige, broeierige plekken op het hoofd, bijvoorbeeld achter de oren. Voor gedetailleerde informatie kunt u doorklikken naar de speciale folders.

Al kan haarverf je huid wel makkelijker uitdrogen, bij een droge hoofdhuid dus iets om rekening mee te houden.

Na een heel gezoek overgestapt op anti-dandruff shampoo van Zarqa en zolang ik deze gebruik nooit meer last na 2x wassen volgens de bijsluiter was alles weg…1x een andere bij de kapper en weer korsten. Schimmelinfecties van de hoofdhuid komen meestal voor bij kinderen en bij mensen met een zwarte huidskleur. Meer artikelen over jeukende hoofdhuid.

Contactallergie op het behaarde hoofd wordt vaak veroorzaakt door haarverf-producten, crmespoeling of bulten op hoofd die jeuken. Lees meer Schimmelinfectie Een schimmelinfectie van de hoofdhuid en -haren gaat ook gepaad met schilfering en plakkaten.

Gebruik je sinds een tijdje een andere shampoo? Op basis hiervan wordt een onderscheid gemaakt tussen een basocellulair en een spinocellulair carcinoom. Pityriasis amiantacea Deze conditie is een uiting van een onderliggende aandoening zoals seborrhoisch eczeem, psoriasis en hoofdschimmel.

Door de wondjes die door krabben ontstaan kun je nog meer jeuk krijgen.

Nee, grapje, een Woods lamp onderzoek schimmels lichten op onder deze lamp en het aantonen bulten op hoofd die jeuken schimmels onder de microscoop. Dit wordt een melanoom genoemd huidkanker. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een hydraterende bad- of doucheolie en crme. De kans is groot dat je dan minder snel jeuk op je hoofd krijgt! Diagnose De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld.

Het zou zomaar aan n van deze dingen kunnen liggen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Ik ben 15 jaar Jacko , 1 Hoi ik ben Jacko ik ben 15 jaar en ik heb al een hele tijd last van een hard knobbeltje op mijn achterhoofd hij is wel gevoelloos maar toch zit ik er elke keer aan omdat ik niet weet wat het is dus ik ging het opzoeken en ik weet nu niet zeker of ik me zorgen moet maken of niet. Als de huisarts er niet uitkomt, kan hij of zij u verwijzen naar een dermatoloog.

Jacko , 1 Hoi ik ben Jacko ik ben 15 jaar en ik heb al een hele tijd last van een hard knobbeltje op mijn achterhoofd hij is wel gevoelloos maar toch zit ik er elke keer aan omdat ik niet weet wat het is dus ik ging het opzoeken en ik weet nu niet zeker of ik me zorgen moet maken of niet.

Ik ben zelf luizenmoeder geweest? Psoriasis op de huid van het lichaam jeukt vaak niet zo erg. Het bleek dezelfde te zijn! Meestal worden de haren op het hoofd uitgetrokken, vitamine E en omegavetzuren eten. Het haar valt hierbij uit ten gevolge van een te grote spanning op de haarwortel.

De uitlokkende factor is vaak niet gekend. Jeuk op je hoofd. En verder voldoende vitamine B, maar vaak worden ook haren op bulten op hoofd die jeuken plaatsen van het lichaam niet gespaard. Psoriasis van de hoofdhuid kan ook haaruitval geven.

Nieuwsbrief

Deze pijnloze en onschadelijke aandoening kan een arts eventueel operatief verwijderen. Zeker het proberen waard! De huid functioneert dan niet meer normaal, en dat kan leiden tot een extreem droge huid en zelfs schilfers. Jeukende hoofdhuid door stress Stress kan jeuk geven aan de hoofdhuid.

Schilfertjes komen puur door een droge hoofdhuid en zijn wittig. Schrijf je in via  margriet. Gesoleerde letsels Goedaardige huidtumoren Een atheroom talgkliercyste is een onderhuidse zwelling die ontstaat uit een verstopte haarfollikel.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Paolo:

  Jouw naam.

  Antwoord
 2. Haroen:

  Af en toe ontstaan aanhoudende knobbeltjes door een ernstigere aandoening, zoals kanker en een verwonding.

  Antwoord
 3. Juliette:

  Huidinfecties en knobbeltje op hoofd Folliculitis Een plotse pijnlijke bult op het hoofd is soms het gevolg van folliculitis.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *