Hoek berekenen niet rechthoekige driehoek

Datum van publicatie: 14.01.2021

Bereken de lengte van de overstaande rechthoekszijde in twee decimalen. Geef een formule voor de oppervlakte van een parallellogram met zijden a en b en een hoek α.

Bereken de oppervlakte van driehoek A B C exact.

De koershoeken ten opzichte van het oosten, linksom gedraaid zijn achtereenvolgens 47 ° , ° , ° en °. Bereken in de figuren langs algebraïsche weg de zijde of hoek waar het vraagteken bij staat in één decimaal nauwkeurig.

Geef een exact antwoord en een benadering in twee decimalen. Bereken de lengte van de overstaande rechthoekszijde in twee decimalen. De theodoliet staat op hoogte 1,5 meter. Hoe groot is β?

Bereken de onbekende zijden in twee decimalen. In het plaatje staan twee vierkanten en twee driehoeken. Met een theodoliet kun je hoeken tot op 0, nauwkeurig meten. Maak een rechthoekige driehoek waarvan n van de hoeken de scherpe hoek is. Bereken eerst A D.

Natuurlijk leggen we ook graag uit hoe we dit doen zodat je de berekening ook zelf kunt uitvoeren. Deze vind je door eerst de 2nd knop in te drukken. Ad wil de hoogte van een boom weten de afstand C D in de tekening.

Weet jij het antwoord?

Cardinael bedacht een zeer elegante manier om de hoogte van een toren te bepalen. De resultaten staan in de tabel. Van welke twee hoeken is de sinus gelijk aan 2 3? Als de aanliggende zijde 6,7 centimeter is en de schuine zijde 10 centimeter is, dan is de uitkomst 0, Ga na dat de derde zijde gelijk is aan 2 cos α.

Daar heb je de lengte van A B gemeten. Andere bezoekers berekenden ook: Schuine wand berekenen Fahrenheit Celsius omrekenen Driehoek berekenen. Ga na dat de sinusregel niet bruikbaar is om de hoeken van de driehoek in opgave 29 a te berekenen, hoek berekenen niet rechthoekige driehoek. In de praktijk? Tot nu toe hebben we steeds de breuk verhouding overstaande rechthoekszijde aanliggende rechthoekszijde bekeken.

Hoe bereken je een willekeurige driehoek?

De oppervlakte van een parallellogram. Dit doe je met de COS-1 knop op de rekenmachine. Meestal gebruik je sinus en cosinus in de volgende vorm. Als de aanliggende rechthoekszijde van de hoek van 9 ° lengte 6 cm heeft, dan is de overstaande rechthoekszijde 1 cm lang.

Je hebt er zelfs geen hoeken voor nodig. Bereken de hoogte van de toren. Hij moet bijvoorbeeld omlopen omdat er een heg of een sloot is. Bereken en c voor het geval dat hoek B scherp is en ook voor het geval dat hoek B stomp is. Teken met passer en liniaal een driehoek.

Voorbeeld driehoek ABC:

De aanliggende zijde is AB in centimeters, de onderste lijn van de driehoek. Maak een rechthoekige driehoek waarvan één van de hoeken de scherpe hoek α is.

Je kunt die lengte ook met behulp van de tabel berekenen. Rond je antwoord af op twee decimalen.

Bereken. Hij bepaalde de afstand tussen Bergen op Hoek berekenen niet rechthoekige driehoek en Alkmaar met behulp van een netwerk van aaneengesloten driehoeken tussen torens in veertien steden. De breuk overstaande rechthoekszijde aanliggende rechthoekszijde hangt niet af van hoe groot je die driehoek maakt. Als je de ene kolom kent, ken je de andere dus ook. Welke hoek hoort bij deze hoogte zie plaatje. Bereken C D. De voet van de ladder staat dan 15 dm van de muur en hij komt 50 dm hoog?

Hoek berekenen

Afspraak In driehoek A B C noemen we. In dit geval de BC zijde. In drie van de vier gevallen van de voorgaande opgave ligt de driehoek door de gegevens vast. De voet van de ladder staat dan 15 dm van de muur en hij komt 50 dm hoog.

Hoe groot is. Geef een soortgelijke formule voor de oppervlakte van driehoek A B C met daarin sinen ook een met sin. De blauwe rechthoekige driehoek heeft rechthoekszijden van 1 1 2 en 2 cm.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

  1. Paulo:

    De resultaten van de metingen staan in de tekening. In de figuur zijn vier plaatsen op afstand 3 van O.

    Antwoord
  2. Luka:

    Gebruik de tabel!

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *