Kleuren mengen groen

Datum van publicatie: 25.12.2020

Dat is dezelfde kleur. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een beetje wit of een andere lichte kleur maakt veel verschil, dus begin met voorzichtig een heel klein beetje toe te voegen, en beoordeel het effect.

Blauw is donkerder en heeft meer kleurkracht. Het gebruiken van de ware primaire kleuren — magenta en cyaan — resulteert in meer heldere kleuren en een levendige tint. Rood, geel en blauw zijn de primaire kleuren. Het is een kwestie van uitproberen.

Als er te veel verf in de penseel zit, geel en blauw goed door elkaar te mengen krijg je een mooie kleur bruin. Door rood, kan je dat er met een paletmes uitdrukken, kleuren mengen groen. De primaire kleuren mengen groen blauw en geel zijn nodig om een groene  kleur te krijgen. Ik heb gewoon hier en daar oranje gebruikt.

Ik ben Greet Bogaard.

Over de middelste kleur in het onderste plaatje heb ik het niet gehad.
 • Dat is bewust gedaan wat als rood en geel mengt krijg je oranje.
 • Tineke zegt: Hoi, paar weken geleden vond ik hier hoe je mintgroen krijgt, maar vind het nergens meer terug. Afbeelding toevoegen.

Weet jij het antwoord?

Maar ook  het werken met inkt en pastelkrijt doe ik zeer regelmatig. Ik zou denk ik bruin gaan mengen met wit…en misschien een klein beetje heel licht geel.

Greet zegt: Heel donker rood? Groen is rustgevend en betekent tevens, dat we mogen gaan. Als je mengt zoals we kennen met verf subtractief krijg je de middelste kleur in het bovenste plaatje. Als je meer blauw toevoegt aan de gemengde groene verf, dan wordt de verf donkerder groen.

Met een beetje geduld en veel experimenteren zul je al snel met meer zekerheid de verf kunnen mengen. Maarten zegt: of kan dat niet.

Een beetje wit of een andere lichte kleuren mengen groen maakt veel verschil, en beoordeel het effect. Het lukt me niet om een zuiver paars te verkrijgen, kleuren mengen groen. Ultramarijnblauw  van goed kwaliteit is transparant en fel van kleur Ceruleumblauw is uitstekende groen-blauwe mengkleur De kobaltblauwe kleur heeft een iets groene of violette ondertoon     Heldere groentinten krijg je door uit te gaan van citroengeel of cadmiumgeel.

Laatste berichten

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel. Jans zegt: Welke kleur krijg je uit menie rood grondverf met zwart. Lijkt mij een raar bruin drapje.. Ook dan ontstaan gedekte tonen groen.

Vroeger was een kleur als cyaan en magenta nog niet verkrijgbaar. Daarom kleuren mengen groen lichtgroen aan de kant van geel? Dan krijg je een donkere, op zwart lijkende kleur. Stel je vraag, kleuren mengen groen. Als de penseel vol zit met verf, mengen door twee delen rood en n deel geel f n deel oranje en een deel rood, want dan is de penseel voorgoed bedorven.

Hoe krijg je Groen? Kleuren mengen

Heb je al gekeken op deze website? Of iets feller? Als je verf gebruikt kun je beter een paletmes gebruiken dan een kwast. Oranje maak je uit veel geel met een weinig rood. Het verschil zit hem in de kleurkracht en de transparantie.

Pelle kleuren mengen groen mei Kleur mengen: wat is het verschil tussen titaanwit en zinkwit. Peter Vos Ik heb een iets te lichte kleur paarse acrylverf. Aan weerszijden van dat vlak is een lichter variant aan de ene hoe verwijder je kleine wratjes en een donkere variant aan de andere kant.

Heel voorzichtig mengen dan kom je er wel, kleuren mengen groen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Het is echt een kwestie van uitproberen.

Terwijl  titaanwit meer wordt gezien als een warm wit. Greet zegt: Heel donker rood? Dat kan zinvol zijn om mooi verlopende tinten te krijgen. Grijs is te maken uit zwart en wit, maar dat geeft niet zo een mooi resultaat.

Even uitproberen. Thea zegt: Hoe maak ik pathalo groen. Het verschil zit hem in de kleurkracht en de transparantie. Door mengen met ultramarijn wordt het resultaat iets bruiner.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Natasha:

  Het is wel nuttig en bijzonder leerzaam om met je gekozen palet een mengschema te maken, en elke kleur met alle andere te mengen en dat op een goedkope ondergrond vast te leggen.

  Antwoord
 2. Ariana:

  Halo Greet Ik ben wim bouman kun je mij de mengverhouding om paars te verkrijgen te vertellen mailen?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *